Säkerställ driften i vinter – byt olja i tid!

Stora maskiner kräver goda rutiner

Att arbeta med maskiner innebär planering. Och ju bättre du planerar in dina oljebyten, desto bättre håller all annan planering som rör ditt arbete. Säsong efter säsong. Visste du förresten att oljebytet inte bara baseras på antalet drifttimmar? Här berättar vi varför.

Tiden påverkar oljans hälsa

Vissa maskiner har gjort sitt för säsongen, och de behöver övervintra med frisk olja. Andra kommer att kämpa hårt hela vintern, och de behöver all hjälp de kan få. Därför är det viktigt att komma ihåg: det är inte bara drifttimmarna som påverkar oljans hälsa – tidens tand spelar lika stor roll. Det handlar alltså inte bara om hur mycket du använt dina maskiner den sista tiden, utan hur länge sedan det var som du senast bytte olja. 

Var det över ett år sedan? Då är det hög tid för ett oljebyte. Annars riskerar du fastbrända kolvringar, igensatta oljefilter och förhindrad oljecirkulationen, vilket ökar risken för oljestopp och motorhaveri. Kostnaden för oljebyte är därför alltid marginell i jämförelse med det tråkigare alternativet. I alla fall om du väljer Agrol.

man som arbetar med skogsmaskin1


Så här säkerställer du din drift i vinter:

  1. Hör av dig till oss eller besök ditt närmsta Agrol Service Center. Då får du snabbt svar på vilken olja som är rätt för din maskin, och du kan köpa den direkt.

  2. Boka in ett oljebyte hos din verkstad innan vintern och låt dem fylla på med din nyköpta Agrol-olja.

  3. Nu har din motor, transmission och ditt hydraulsystem rätt smörj och förutsättningar för att prestera på topp hela säsongen. Svårare än så är det inte! 

entreprenadmaskiner i snö

Planera in ditt oljebyte – så håller din planering

Vi vill att du ska kunna lita på dina maskiner och slippa oroa dig för oönskade driftstopp. Vare sig du är mitt i det välplanerade bygget, eller arbetar i djupa skogar med svår terräng och begränsad framkomlighet. Med ett enkelt oljebyte förebygger du svåra situationer, säkerställer din produktivitet och skyddar din plånbok.

Vill du veta vilken olja som passar dina maskiner bäst? Hör bara av dig, så får du snabb och erfaren smörjhjälp – för effektiva arbetsdagar, i alla väder. Vi hörs!

 

agrol service center


Att välja rätt smörj ska gå som smort

Därför finns Agrol Service Center, ett nära stöd för dig med hårt arbetande maskiner. Så här fungerar Agrol Service Center:

  • Personlig hjälp med svar på alla dina smörjfrågor. Vi på Agrol har specialutbildat och specialutrustat personalen hos din lokala återförsäljare.
  • Hållbara tips och skräddarsydda rekommendationer. Din lokala återförsäljare kan garanterat hjälpa dig att välja helt rätt smörjprodukter för just dina arbetsdagar. 

Goda nyheter för maskinägare i Norge! Under våren 2024 öppnar vi vårt första Agrol Service Center i Norge. Vi ser fram emot att kunna berätta mer om detta snart.