Färsk olja är A och O

När ska man byta olja?

Stora maskiner kräver goda rutiner. Och här kommer ett gott råd: passa på med ett oljebyte vid nästa servicetillfälle. Det vinner du enormt mycket på. Här berättar vi varför.

blobid0.jpg

Färsk olja skyddar bäst

Oljan har ett viktigt jobb och det är att skydda dina maskiner från stora påfrestningar. Men ingenting varar för evigt och med tiden tar även oljan stryk. Då försämras skyddet, vilket kan resultera i skador på maskinens mekaniska delar. Därför är det viktigt att du då och då gör ett oljebyte. Och ju högre kvalitet du har på oljan, desto mer sällan behöver du byta. Här svarar vi på tre vanliga smörjfrågor:

1. Vad vinner man på att byta olja?

När du gör ett oljebyte blir det enkelt för dig att undvika säkerhetsolyckor, hålla nere reparationskostnader och slippa tidskrävande driftstopp. Dina maskiner slits alltså inte ut i förtid, vilket innebär både ekonomiska och ekologiska fördelar.

2. När är rätt läge för ett oljebyte?

Vi på Agrol rekommenderar att du byter olja när det är dags för service, till exempel nu inför vintern. Då blir dina maskiner rustade och redo för nästa nya äventyr, oavsett om det börjar i snön eller vårsolen.

3. Behöver alla maskiner bra olja?

Absolut! Dina motorer, hydraulsystem och transmissioner kräver högkvalitativ olja för att kunna prestera effektivt och hållbart. Och detta gäller alla slags skogs-, jord- och byggmaskiner. Oavsett om du är maskinarbetare, uthyrare eller hemmafixare.


Agrol_VAV_host_vinter_03.jpg


Ta vara på säsongens styrkor – byt olja i tid!

Att arbeta med stora maskiner under hösten och vintern har sina fördelar. Bland annat får skogen bättre bärighet och det är möjligt att forsla ut virke via vintervägar. Men, kom ihåg: din effektivitet och lönsamhet under säsongen blir aldrig högre än kvaliteten på oljan i dina maskiner. Och det är här vi på Agrol kommer in i bilden.

Med Agrol får du rätt stöd och produkter

Vi hjälper alla entreprenader, maskinuthyrare, lantbrukare, skogsbrukare, båtägare, hemmafixare och bilentusiaster att göra rätt oljeval i rätt tidpunkt. Hur? Dels genom att svara på alla dina smörjfrågor. Dels genom att producera högkvalitativa svenska smörjmedel som får dina maskiner att fungera bättre, hålla längre och förbruka mindre bränsle. Med Agrol kan du lita på dina maskiner och få gjort det du behöver göra, precis som planerat och budgeterat. Utan plötsliga driftstopp, utan dyra reparationer.

Så, nästa gång du ska serva dina maskiner – passa på med ett oljebyte och välj alltid Agrol. Det är en smart investering som säkerställer en trygg och lönsam drift, år efter år. Här ser du vilken olja som är rätt för dina maskiner.


Agrol_Artikelbilder_webb_04.jpg


Hurra
– vi fyller 50 år!

En nobel ålder, väl värd att fira. Mycket har hänt sedan starten 1973, men vårt motto förblir detsamma: din maskin, vårt intresse. Under jubileumsåret tänker vi dela med oss av allt spännande som Agrol hunnit med genom decennierna. Vi hoppas att ni vill vara med och fira med oss!