50 år av välsmord utveckling!

En milstolpe och ett startskott.

I år fyller vi hela 50 år. Det känns häftigt och härligt. Särskilt med tanke på att vi har samma motto i dag som när resan började 1973: din maskin, vårt intresse.


50 års erfarenhet är fint. Men det är inte bara den som definierar Agrol. Genom varje decennium har vårt intresse för det innovativa varit ledstjärnan i all vår produktutveckling. Stolta kan vi i dag blicka ut över ett noggrant utarbetat smörjsortiment, som år efter år förtydligar skillnaden mellan olja och olja. Och med siktet inställt på kommande 50 år, fortsätter vi att göra det rätta valet till det lätta valet för dig och dina maskiner.

Om vi lärt oss något under alla dessa år, så är det att vår produktion i kombination med vår vilja att stötta kunden i sitt smörjval är till stor hjälp för många av landets maskinägare. Det känns bra och motiverar oss att fortsätta framåt.” säger Sebastian Norman, säljchef hos oss på Agrol.

imagejurqb.png

 

Att välja rätt är viktigt, men kan vara svårt

Det finns mängder av olika smörjmedel att välja bland på den svenska marknaden. Leverantörerna är många, varumärkena likaså. Och du som maskinägare vill ju självklart alltid välja rätt för plånbokens, maskinens och naturens bästa. Vi på Agrol vill hjälpa dig, och därför kan du alltid snacka smörj med våra oljeexperter.

”Det är svårt för gemene man att veta exakt vilken olja som uppfyller alla tekniska specifikationer. Som lantbrukare, skogsbrukare eller entreprenad har man annat att tänka på. Men eftersom vi på Agrol vet vilken olja som gäller för varje maskin så startade vi ett smörjråd för många år sedan, där våra kunder kan slå oss en signal och snabbt få svar på sina oljefrågor.” berättar Sebastian.

imagel73wi.png

När Agrol gick från att uteslutande vara en oljeproducent till att även aktivt rådgöra landets alla maskinägare märkte vi en stor skillnad. Och under 2022 tog vi nästa stora kliv framåt i form av konceptet Agrol Service Center. Här berättar Sebastian varför:

För oss är det viktigt att inte bara vara tillgängliga via telefon och mejl, utan att även finnas på plats där våra kunder rör sig. Därför lanserade vi Agrol Service Center, i de flesta stora orter runt om i landet. Det innebär att alla maskinägare kan ta sig till sin lokala återförsäljare för att få personlig service, med skräddarsydda smörjråd från våra specialutbildade oljeexperter. Återförsäljaren i fråga är dessutom fullt utrustad med rätt smörjprodukter på hyllorna. Det gör det helt enkelt lätt att alltid välja rätt.”

imagev39wp.png

Maskiner måste hålla

Hur man än vrider och vänder på det så behövs smörjmedel. Och anledningarna är lika många som antalet hårt arbetande maskiner. Blickar vi ut över Sverige ser vi att lantbruket är avgörande för landets matproduktion och att skogsbruket spelar en enorm roll för landets ekonomi och välfärd. Samtidigt kämpar entreprenader landet över med att förverkliga morgondagens samhälle. Och under tiden gör maskinuthyrare sitt bästa för att säkerställa ett sunt och hållbart användande av vardagsviktiga maskiner, för såväl proffs som hemmafixare. Den gemensamma nämnaren är hållbara maskiner. Och här spelar oljan en stor roll. Sebastian förklarar:

Agrol arbetar med fossila produkter, så är det. Men med vårt utbud kan alla maskinägare enkelt minska risken för skador och motorhaverier. Och då slipper de kassera och köpa nya maskiner i förtid, vilket har stora ekologiska fördelar.”

image5oypl.png

Att våga tänka nytt

Utmaningarna är många för oljebranschen. Det globala hållbarhetsarbetet vänder upp och ner på samhällets alla vanor för att sålla bort det förlegade. En sund utveckling, där det gäller att våga tänka nytt för att kunna bidra på resan. Så, hur gör man olja mer skonsam för miljön? Frågar du Sebastian så är svaret enkelt:

”Det är viktigt att ta vara på varje möjlighet till ökad hållbarhet, och där tycker jag att Agrol är vassa. Redan 1983 lanserade vi vår första miljöanpassade produkt och i dag erbjuder vi flera förnyelsebara och biologiskt nedbrytbara oljor. Vi jobbar även hårt för att vår spillolja ska återanvändas, och gemensamt för alla våra smörjmedel är att de bidrar till minskad bränsleförbrukning. Det känns riktigt bra, tycker jag.”

imaged7p1m.png

En milstolpe och ett startskott

Att fylla 50 år är väl värt att fira. Och visst är det fint att backa bandet och minnas hur allt började. Men, för oss är siktet faktiskt redan inställt på våra kommande 50 år.

Det är självklart kul att blicka tillbaka på vår resa och utveckling, men särskilt spännande är det att se framåt. På ett sätt känner jag att vi bara har börjat. Det finns en enorm utvecklingspotential i branschen, med viktiga steg som vi vill och behöver ta. Steg som kommer att gynna maskinägare i allmänhet men samhället i synnerhet. Dessa möjligheter kommer vi på Agrol alltid att ta vara på.” avslutar Sebastian.


Vill du veta mer om hur vi på Agrol arbetar och vilken skillnad vi kan göra för just din maskinvardag?
Läs mer under på vår "Värt att veta"-sida.


blobid2.jpg