Dragracing med traktorer – en fartfylld folkfest!

I juni är det premiär för ett nytt och efterlängtat event i vårt avlånga land, nämligen Agrol Tractor Dragracing Cup. Och som namnet avslöjar så är vi på Agrol stolta huvudsponsorer till eventet.

– ”Här kommer det att finnas något för alla oss som älskar traktorer och racing. Det blir minst sagt fart och fläkt”, säger Christian Rudén. Han har tävlat i traktorpulling sedan 1989, och brinner samtidigt för dragracing. Idéen om att kombinera de två motorsporterna föddes redan 2018 och tillsammans med oss på Agrol har nu Christians önskan gått i uppfyllelse. – ”Det känns jättekul att göra detta ihop med Agrol. Det här eventet blir ju som en samlingspunkt där likasinnade träffas och har roligt tillsammans.”  Eventet är öppet för alla åldrar, så länge hjärtat bultar för traktorer och folkfest. – ”Vi tycker att det är viktigt att alla i branschen kan få ta lite ledigt. Detta blir en fest utöver det vanliga, med riktigt rolig motorsport för hårt arbetande lantbrukare”, sammanfattar Christian.Agrol Tractor Dragracing Cup består av tre deltävlingar och startskottet går den 1 juli i Målilla, på norra Europas största traktorträff. Deltävling två sker i Karlstad den 16 juli, under en traktorpullingtävling. Samma sak gäller finalen, som tar plats den 30 juli på Öland.

Så här ser tävligen ut: sträckan är 65 meter och vinner gör den som får upp högst fart samt stannar i precis rätt tid. Vinsten är kvalitetsolja från oss på Agrol för hela 25 000 kr.

 

Varför är vi på Agrol med och sponsrar?
I över 50 år vi försett hårt arbetande maskiner i Norden med rätt oljor och smörjmedel. För oss är det lika viktigt att maskiner får rätt smörj som att lantbrukare får den uppskattning de förtjänar. Så här säger vår säljchef, Sebastian Norman: ”Det känns både kul och naturligt för oss att vara huvudsponsor till det här fantastiska initiativet. Sveriges lantbrukare arbetar hårt och de förtjänar en sådan här tillställning. Pandemin har varit utmanande, och vi vill göra det vi kan för att stötta våra lantbrukare och ge något tillbaka.”

 

Varmt välkommen till Agrol Tractor Dragracing Cup i sommar:

01 jul, Målilla

16 jul, Karlstad

30 jul, Öland